Macarons cu cafea si migdale

Printeaza

Macarons cu cafea si migdale din: unt, zahar, apa, oua, cafea foarte tare, făină, făină de migdale, boabe de cafea, cafea foarte fin măcinată.

Macarons_cu_cafea_si_migdale

Ingrediente:

  • 100 g unt
  • 85 g zahăr
  • 50 ml apă
  • 1 ou
  • 2 gălbenuşuri
  • 3 linguri cafea foarte tare

Pentru aluat:

  • 150 g unt
  • 6 albuşuri
  • 150 g făină
  • 150 g zahăr
  • 150 g făină de migdale
  • o lingură cafea foarte tare

Pentru servit:

  • cafea foarte fin măcinată
  • boabe de cafea

Mod de preparare:

Pentru cremă, zahărul şi apa se pun la foc mic, amestecând si lăsând să fiarbă pentru a obţine un sirop care se dă de-o parte.

Se amestecă ouăle si, câncf sunt spumoase, se toarnă în fir subţire siropul fiert. Se amestecă până ce amestecul se răcoreşte.

Se adaugă amestecând cafea şi untul moale şi se continuă amestecarea până ce crema se răceşte. Se dă la rece.

Pentru aluat, făina cu zahărul, făina de migdale si cafeaua se amestecă şt apoi se amestecă cu untul. Se bat albuşurile si se adaugă apoi spuma, în mai multe reprize.

In tava tapetată cu hârtie de copt se eliberează mici cantităţi din aluatul pus într-o seringă. Se ung cu pensula cu apă, apaltizându-le si se lasă la copt 12 minute.

Se lasă să se răcească. Se pune o altă şarjă la copt.Se unesc două câte două fursecurile cu cremă de la rece, se presară cu cafea fin măcinată şi se decorează cu boabe de cafea.

Macarons cu cafea si migdale

Macarons_cu_cafea_si_migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.