Macaroane

Printeaza

 Macaroane

Ingrediente:Macaroane

  • 500 g macaroane
  • 125 g unt
  • 100 g caşcaval sau parmezan
  • 10 linguri sos de roşii
  • sare

Mod de preparare:

Din macaroane putem prepara multe feluri de mîncare. Denumirea lor depin­de de sosul sau de garnitura cu care le servim.

Macaroanele se fierb astfel : punem macaroanele în multă apă cu sare şi le lăsăm să undească 20 minute la marginea aragazului. Apoi punem oala pe masă să stea cinci minute (în acest timp maca­roanele se umflă). Le strecurăm şi, fără a le lăsa să se tăcească, le punem îna­poi în oala cu unt topit. Apoi le scoatem pe o farfurie şi le servim.

Dacă le fierbem prea mult, macaroa­nele se transformă într-o masă informă. Dacă le udăm cu apă rece, ele devin cle­ioase.

După ce le amestecăm cu unt, turnăm peste macaroane un sos, de. exemplu sos de roşii presărat cu caşcaval ras şi le servim la masă într-un vas de metal.

La macaroanele italieneşti se adaugă şunca fiartă, ciuperci prăjite în sucul lor şi se servesc cu sos de ciuperci într-un vas de metal.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. As face macaroane picante.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.