Macaroane cu lamaie

Printeaza

Macaroane cu lamaie din: macaroane, lamaie, smantana, apa minerala, cascaval, sare si piper.

Ingrediente:Macaroane_cu_branza_si_topping_de_crutoane_17

  • 400 g macaroane
  • 1 lămâie mare, zemoasă
  • 150 g smântână
  • 3-4 linguri cu apă minerală
  • caşcaval ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi pastele la fiert în 2 l de apă, puţin sărată şi clocotită. Amestecaţi-le uşor. După 8-10 minute, puneţi pastele fierte într-o strecurătoare, ţineţi-le 1 minut sub jet uşor de apă rece şi păstraţi-le pe un platou adânc şi cald.

Separat, pregătiţi sosul. Daţi coaja lămâiei pe o râzătoare fină, îndepărtaţi-i partea albă, apoi miezul tăiaţi-l în cuburi mici.

Combinaţi aceste cuburi cu apa minerală şi smântână. Clocotiţi pe foc domol, amestecând vreme de 5 minute.

Potriviţi de sare şi de piper. Amestecaţi pastele cu acest sos, puneţi după gust, caşcaval ras.

Puneţi preparatul pe platou şi decoraţi-l cu coajă rasă de lămâie.

 

 

Macaroane cu lamaie

Macaroane_cu_branza_si_topping_de_crutoane_17

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.