Macaroane cu carne si dovlecei

Printeaza

Macaroane cu carne si dovlecei din: macaroane, sare, ceapa, usturoi, rosii, dovlecei, carne de vita, ulei de masline, oregano, piper, smantana, oua si cascaval.

Ingrediente:Macaroane_cu_carne_si_dovlecei

  • 350 g macaroane
  • sare
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 5 rosii
  • 2 dovlecei
  • 500 g carne de vita tocata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita oregano
  • piper
  • 200 g smantana
  • 4 oua
  • 100 g cascaval ras

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se toacă ustu­roiul şi ceapa. Se opăresc roşiile şi se decojesc; se curăţă de seminţe şi se taie pulpa cuburi. Se taie dovleceii în beţişoare de 4 mm lăţime.

Se prăjeşte carnea în ulei încins; se adaugă ceapa şi usturoiul. Se adaugă roşiile şi oregano, sare şi piper. Se bate smântână cu ouă. Se sărează şi se piperează. Se încinge cuptorul la 180°C. Se unge cu unt o formă de sufleu şi se pune în ea jumătate din cantitatea de macaroane; se presară caşcaval, apoi se aşază dovlecei şi se toarnă jumătate din cantitatea de smântână cu ou.

Se repartizează deasupra carnea tocată şi se acoperă cu paste. Se toarnă restul de ames­tec de smântână, se presară restul de caşcaval si se coace la cuptor 35-40 de minute.

Macaroane cu carne si dovlecei

Macaroane_cu_carne_si_dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.