Macaroane cu chiftele de legume

Printeaza

O reteta delicioasa de macaroane cu:cartofi, ceapa rosie, mazare, marar, morcov, usturoi, soia, oua, sare, piper, ulei, suc de rosii, ardei iute, ghimbir, faina.

Ingrediente:

  • 400 g macaroane
  • un cartof
  • o ceapă roşie
  • 400 g mazăre
  • o legătură de mărar
  • un morcov
  • doi căţei de usturoi
  • 100 g soia granulată
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • 500 ml suc de roşii
  • ardei iute
  • ghimbir ras
  • făină

 

Mod de preparare:

Soia se fierbe în apă cu sare şi -L piper, se scurge şi se lasă să se răcească. într-un bol se pune ceapa tocată mărunt şi usturoiul pisat.

Cartoful şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe ră- zătoarea cu ochiuri mici. Se pun pes­te ceapă şi usturoi împreună cu soia, ouăle, jumătate din mărar spă­lat şi tocat, sare şi piper după gust. Se adaugă 300 g mazăre fiartă şi scursă de apă, se amestecă şi se formează chifteluţe.

Se trec prin făină, se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumi- eră şi se pun într-un bol. Macaroanele se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un castron mai mare.

Sucul de roşii se fierbe cu sare, piper şi restul de mazăre, se toarnă peste macaroane şi se amestecă. Se pun chifteluţele, se amestecă şi se servesc imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.