Macaroane bolognese

Printeaza

Macaroane bolognese

Macaroane bolognese

Ingrediente:

  • 500g carne tocata de porc si de vita
  • 300g de rosii decojite in suc de rosii
  • 1 ceapa mare sau 2 cepe mici
  • 500g macaroane
  • 100-150 ml vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri parmezan ras
  • sre , piper
  • patrunjel verde, busuioc

Preparare:

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte uşor în tigaia încinsă cu ulei. Se adaugă carnea tocată, se amestecă bine până se rumeneşte puţin carnea şi se stinge cu apă.

Se adaugă o jumătate linguriţă de sare şi puţin piper şi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic, 15-20 de minute, până ce scade tot sosul. Se adaugă vinul şi se mai fierbe jumătate de oră.

Intre timp, macaroanele se rup şi se pun la fiert în apă cu sare. Se respectă timpul indicat pe pachet, apoi se trec printr-un jet de apă şi se lasă la scurs în strecurătoare.

Se pun într-un castron, se adaugă o linguriţă de ulei de măsline şi se amestecă uşor. Se acoperă şi se păstrează calde.

La carnea tocată se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi sucul de roşii. Se adaugă usturoiul şi verdeaţa tocate mărunt şi se lasă să fiarbă până scade sosul.

Macaroane bolognese

Macaroane bolognese.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ce-ar fi pastele fara in sos de exeptie? O reteta de sos de paste.

    Ingrediente:

    250g carne tocata de porc, 250 g carne de vitel, 1 kg spaghetti, 6 cutii de rosii (pelati), sare, piper, usturoi, busuioc, patrunjel, ulei de masline 2 linguri, parmezan, 1 dl de vin alb.

    Mod de preparare:

    Se caleste ceapa marunta (2 cepe mari), nu trebuie sa se inegreasca, se adauga carnea tocata, cu care se caleste mai departe toul la foc mijlociu, se adauga usturoiul pisat (3 catei). Dupa ce se evapora apa de la carne, se adauga vinul alb.

    Se lasa sa se evapore vinul, dupa care se pun rosiile date prin sita, fara simburi – rosiile trebuie sa devina ca un sos inante de a fi puse peste carne. Se lasa totul la fiert timp de doua ore.

    Cind sosul este aproape gata, se pune la fiert o oala cu apa pentru pasta, la care se adauga o lingura de sare si o lingura de ulei de masline.

    Cand apa clocoteste se pun pastele si se lasa la fiert de la 6 la 8 minute, pastele trebuie sa fie al dente. Dupa care se scurge, se pune intr-un castron in care era deja sos, apoi se amesteca cu sosul de rosii.

    In momentul cand se serveste, se adauga din cratita o lingura mare de sos, iar pe deasupra se pune parmezanul dat deja inainte prin razatoare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.