Lup de mare cu sos de portocale

Printeaza

Lup de mare cu sos de portocale din: lupi de mare, ulei, sare, piper, portocala, lamai, marar, hasmatuchi, portocale, vin.

Ingrediente:Lup de mare cu sos de portocale

  • 2 lupi de mare curăţaţi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1/2 portocală netratată
  • 2 lămâi netratate
  • 1/2 legătură de mărar
  • 1/2 legătură de hasmaţuchi (pătrunjel franţuzesc)
  • 3 linguri de suc de portocale
  • 3 linguri de vin alb sec

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorulîn prealabil la 180 °C (venti­lator 160 °C). Se unge o tavă mare de friptură cu 1 lingură de ulei. Peştii se spală pe exterior şi în interior, se usucă prin tamponare, se ung cu 1 lingură de ulei şi se con­dimentează cu sare şi piper.

Se spală cu apă fierbinte portocala şi lămâile şi se taie felii. Se spală mărarul şi pătrunjelul franţuzesc şi se scutură de apă.

Se aşează în burta fiecă­rui peşte 1 felie de porto­cală şi o felie de lămâie, prbcum şi o crenguţă de mărar şi de pătrunjel. Se leagă peştii cu sfoară alimen­tară şi se aşează în tavă. Se ung cu pensula cu restul uleiului şi se bagă la cuptor circa 40 de minute.

Se amestecă sucul de portocale şi vinul şi se încălzesc. în timpul coacerii, se ung peştii cu acest ames­tec. Peştii se scot din cuptor când carnea se desprinde uşor atunci când este încer­cată cu furculiţa.

Se îndepărtează sfoara alimentară şi se servesc peştii împreună ierburile aro­matice şi feliile de lămâie rămase.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.