Lipii cu iaurt si lapte

Printeaza

Lipii cu iaurt si lapte din: făină, iaurt gras, unt, lapte, zahăr, drojdie proaspătă, sare.

Lipii_cu_iaurt_si_lapte

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 150 g iaurt gras
  • 50 g unt
  • 175 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriţă de sare

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia, zahărul şi 2 linguri făină, în 100 ml lapte călduţ. Cerni făina într-un castron şi o amesteci împreună cu sarea, maiaua, restul de lapte călduţ şi untul topit.

După ce ai omogenizat aluatul, încorporezi 125 g iaurt şi frămânţi bine, până la omogenizare.

Acoperi vasul cu un şervet umed sau cu o folie ali­mentară unsă cu puţin ulei şi laşi aluatul la dospit timp de 1 oră, într-un loc cald.

După ce aluatul şi-a dublat volumul, îl răstorni pe planşetă şi-l împărţi în 12 bucăţi pe care le laşi să crească 1/4 oră.

încingi cuptorul şi pui tava să se încălzească, pentru câteva minute, întinzi bucăţile de aluat sub formă de discuri sub­ţiri şi le aşezi pe tava fier­binte.

Le ungi cu un strat subţire de iaurt şi le coci timp de 10 minute, la foc mediu. Serveşti lipiile de preferin­ţă calde.

Lipii cu iaurt si lapte

Lipii_cu_iaurt_si_lapte

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.