Lipie

Printeaza

Lipie din: drojdie, zahar, sare, faina, apa.

Ingrediente: Lipie

  • 1 cubulet drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • faina, cat cuprinde
  • 1/2 l apa calduta

 

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia impreuna cu zaharul in 3 linguri apa, adaugi o mana de faina si lasi la crescut.

Dupa ce maiaua a crescut, o adaugi in faina si o framanti impreuna cu apa calda, adaugata treptat, pana obtii o coca potrivita, buna de intins.

Acoperi si lasi la dospit aproximativ 1/2 ora.

Imparti coca in mai multi bulgarasi, pe care ii intinzi cu facaletul in forma rotunda si ii coci pe aragaz in tigaie de fonta sau in orice tigaie antiaderenta, fara a unge vasul, la foc potrivit.

Lipie

Lipie

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Lipie cu legume picante

Lipie cu legume picante

Lipie cu legume picante din: cartofi, rosii, mazare, ardei iute, pasta de curry, frunze de spanac, coriandru, lipii, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi dulci decojiti si taiati cuburi 400 g rosii decojite 400 g boabe de mazare scurse 3 g ardei iute tocat marunt 20 g pasta de curry 100 g frunze de […]

Lipie cu legume picante

Lipie cu ton si branza

Lipie cu ton si branza din: ton, maioneza, cascaval, lipie. Ingrediente: 1 conservă de ton 2 linguri de maioneză 75 g caşcaval 1 lipie     Mod de preparare: Scurge de lichid o conservă de ton şi combină cu două linguri de maioneză şi 75 g caşcaval răzuit. Toacă o salată verde şi adaugă. Taie o lipie […]

Lipie umpluta cu varza

Lipie umpluta cu varza

Lipie umpluta cu varza din: aluat, varza, seminte de marar, piper, ulei, sare. Ingrediente: 500 g aluat de pizza 1/2 varza 1 lingurita cu seminte de marar 1 lingurita cu piper negru macinat ulei sare   Mod de preparare: Toacă varza fideluţă, pune sare pe ea, las-o un sfert de oră, apoi stoarce-o bine de tot. […]

 

Lipie cu ton si branza

Lipie de casa traditionala

Lipie de casa traditionala din: faina, iaurt, ulei, drojdie, zahar, sare. Ingrediente: 300 g făină un iaurt o lingură ulei o linguriţă drojdie o linguriţă zahăr un praf sare 50 ml apă caldă   Mod de preparare: Făina se pune într-un vas, se face un gol la mijloc, se toarnă uleiul, se amestecă bine, apoi se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.