Lipie umpluta cu macrou si morcov

Printeaza

Lipie umpluta cu macrou si morcov din: lipii libaneze mici, macrou eviscerat, ceapa, morcov, foi de dafin, piper boabe, otet, sare, bulion, castraveţi muraţi, ulei, lamaie.

Lipie_umpluta_cu_macrou_si_morcov

Ingrediente:

  • 1 pachet lipii libaneze mici
  • 1 kg macrou eviscerat
  • 6 cepe mari
  • 1 morcov
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 linguriţă piper boabe
  • oţet
  • 200 g bulion
  • sare
  • 2-3 castraveţi muraţi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Cureti peştele de coadă şi cap, îl speli şi îl pui într-o oală cu 2 cepe şi morcovul curăţate, foile de dafin, boabele de piper şi oţet după gust.

Laşi să fiarbă timp de aproximativ 25 de minute, până când este gata peştele. Dai peştele fiert prin maşina de tocat. Cureţi şi toci ceapa rămasă, o tai mărunt şi o căleşti în uleiul încins.

Adaugi bulionul, pasta de peşte şi sare după gust. Pui totul într-o cratiţă potrivită şi fierbi la bain-marie pen­tru jumătate oră, apoi laşi qompoziţia să se răcească.

Intinzi pe fiecare lipie salata de macrou şi pui la mijloc fâşii lungi de castraveţi muraţi. Rulezi lipiile ca pe clătite şi le ambalezi strâns, în folie de plastic pe care o legi la capete. Păstrezi lipiile la rece.

In momentul servirii, tai lipiile în rondele şi le aşezi pe un platou decorat cu felii de lămâie.

Lipie umpluta cu macrou si morcov

Lipie_umpluta_cu_macrou_si_morcov

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.