Lipie cu legume, masline si branza de capra

Printeaza

Lipie cu legume, masline si branza de capra din: ardei graşi portocalii, dovlecel, vânătă, roşii cherry, ulei de măsline, sare, piper, brânză de capră, lipii, masline verzi, frunze de viţă.

Lipie_cu_legume_masline_si_branza_de_capra

Ingrediente:

  • 2 ardei graşi portocalii
  • 1 dovlecel
  • 1 vânătă
  • 4 cior­chini de roşii cherry
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare, piper
  • 200 g brânză de capră
  • 12 lipii mici
  • 100 g măsline verzi fără sâmburi
  • cca 100 g frunze de viţă (preferabil frunze pîoaspete şi tinere)

Mod de preparare:

Se curăţă ardeii graşi şi se taie fâşii. Se curăţă dovleceii şi vinetele şi setaie felii. Se amestecă 3 linguri de ulei cu sare, piper şi, eventual, un căţel de usturoi pisat.

Legumele se aşază într-un suport de aluminiu şi se amestecă împreună cu marinâta şi se frig pe grătarul încins 7 minute.

Se taie.felii brânza. Fiecarefelîe seînfăşoară bineîn câte o frunză de viţă şi se aşază pe grătarul nu prea încins. Se lasă până ce frunzele se; usucă puţin şi brânza incepe să se topească

Se încălzesc tipiile pe grătar şi se aşază în patru boluri; se umplu cu legumele fripte. Deasupra se aşază măslinele şi brânza de capră friptă; se ornează cu cimbru.

Lipie cu legume, masline si branza de capra

Lipie_cu_legume_masline_si_branza_de_capra

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.