Lipie cu chiftelute si salsa

Printeaza

Lipie cu chiftelute si salsa din: naut, usturoi, sare, pasta de susan, suc de lamaie, chimen, ulei de masline, rosii, patrunjel, ou, carne de vita tocata, pesmet, piper, lipii.

Ingrediente:Lipie_cu_chiftelute_si_salsa

  • 150 g naut (conserva)
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • 1 lingura pasta de susan (tahini)
  • 1-2 linguri suc de lamaie
  • chimen macinat
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • 500 g carne de vita tocata
  • eventual pesmet
  • piper
  • 4 lipii

Mod de preparare:

Se spală boabele de năut, se lasă să se scurgă şi se pasează. Se curăţă şi se toacă usturoiul; se pisează cu puţină sare şi se adaugă la pasta de năut, urmat de pasta de susan, suc de lămâie, chimen, 1 lingură ulei şi sare. Eventual se adaugă puţină apă.

Se prepară salsa: se spală roşiile şi se taie sferturi; se curăţă de seminţe şi se taie cuburi pulpa. Se spală pătrunjelul, se curăţă şi se toacă. Se înglobează în amestecul de roşii, cu 1 lingură de ulei; se sărează şi se piperează.

Se adaugă oul la compoziţia de carne; se mai adaugă eventual pesmet, sare, piper şi chi­men. Se modelează biluţe din această compoziţie şi se prăjesc 5-6 min. In 2 linguri de ulei încins, până se rumenesc.

Se încălzesc lipiile şi se pliază în două. Se unge o jumătate de suprafaţă cu pasta de năut. Se aşază deasupra chifteluţe şi salsa şi se pliază.

Lipie cu chiftelute si salsa

Lipie_cu_chiftelute_si_salsa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.