Linte cu usturoi

Printeaza

O reteta de linte cu usturoi din: linte rosie, unt, ceapa, apa, pasta de usturoi, ulei, chimen, rosii in bulion, patrunjel verde, sare si piper.

Ingrediente:Linte cu usturoi

  • 250 g linte rosie
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa
  • 900 ml apa
  • 3 linguri pasta de usturoi pisat
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita chimen
  • 200 g rosii in bulion
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căliţi ceapa tăiată mărunt în unt, până când începe să se îngălbenească. Adăugaţi lintea aleasă şi spăla­tă, apa şi ţineţi vasul la foc potrivit până când lintea este fiartă. Căliţi usturoiul pisat în ulei, adăugaţi chimenul, sare şi piper, după gust şi turnaţi peste ele roşiile în bulion, sfărâmate.

Lăsaţi ingredientele să fiarbă 5 minute, apoi turnaţi amestecul în vasul cu linte. Mai fierbeţi 3 minute, luaţi vasul de pe foc, presăraţi pătrunjel verde tocat şi acoperiţi-l 10 minute înainte de a servi mâncarea.

Linte cu usturoi

Linte cu usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.