Linte in stil sasesc
PrinteazaLinte in stil sasesc din: linte, bere, ceapa, unt, pasta de rosii, supa de carne, crenvursti, patrunjel, sare, piper.
- 300 g linte
- 1 l bere blondă
- 2 cepe
- 80g unt
- 100 g pastă de roşii
- 300 ml supă de carne
- 4 crenvunrsti
- pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se înmoaie lintea în bere şi se lasă până a doua zi. Doua cepe potrivite se taie felii, se călesc în unt, se adauga pasta de roşii, supa de carne (obţinută dintr-un cub concentrat), sare şi piper după gust, apoi se adaugă boabele de linte.
Se fierbe mâncarea la foc slab aproximativ 40-45 die minute. Cu 10 minute înainte de a lua cratiţa de pe foc, se adaugă crenvurştii tăiaţi felii. Când este gata, se presară pătrunjelul, tocat mărunt.
Pofta buna!