Reteta zilei: Linte cu usturoi, telina si patrunjel

Printeaza

Linte cu usturoi, telina si patrunjel din: linte, telina, usturoi, patrunjel verde, ulei, vin, sare, piper.

Linte cu usturoi, telina si patrunjel

Linte cu usturoi, telina si patrunjel

 

Ingrediente:

  • 600 g linte fiarta
  • 300 g telina
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri vin alb
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • o cana supa de legume

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ţelina, morcovul, ceapa şi tăiaţi-le în cubuleţe. Căliţi-le în ulei, săraţi şi piperaţi şi când încep să se înmoaie, adăugaţi usturoiul curăţat şi pisat.

Linte cu usturoi, telina si patrunjel

După 5 minute, adăugaţi lintea fiarta,rozmarin, vinul, supa şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit, până când sosul începe să se îngroaşe.

Linte cu usturoi, telina si patrunjel

Presăraţi pătrunjel tăiat mărunt înainte de servire.

Linte cu usturoi, telina si patrunjel

Linte cu usturoi, telina si patrunjel

Linte cu usturoi, telina si patrunjel

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Interesanta reteta, dar nu as incerca asa ceva

  2. Mie una nu-mi place linte, deci reteta iese din discutie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.