Linte cu costita afumata si cimbru

Printeaza

Linte cu costita afumata si cimbru din: linte, ceapă, morcov, păstârnac, costiţă afumată, sare, cimbru.

Linte cu costita afumata si cimbru

Ingrediente:

  • 500 g linte
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 200 g costiţă afumată
  • sare
  • cimbru

Mod de preparare:

Se alege lintea, se lasă la înmuiat câteva ore în apă rece, apoi se aruncă apa în care a stat şi se pune la fiert în apă caldă.

Când dă în clocot, se adaugă un păstârnac tăiat în două, puţină sare un morcov întreg. Se fierbe la foc mic, până când scade bine.

Se toacă ceapa, se căleşte în puţin ulei împreună cu costiţa afumată. Se adaugă peste lintea fiartă şi scăzută împreună cu o crenguţă de cimbru.

Se mai lasă 10 minute să fiarbă împreună, apoi se ia de pe foc şi se serveşte caldă, cu- salată de sfeclă roşie şi hrean.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.