Linguine cu sos rece

Printeaza

O reteta de linguine cu sos rece din: rosii, busuioc verde, ulei de masline, patrunjel, menta, coaja de portocale, usturoi, piper, linguine si parmezan.

Ingrediente:Linguine cu sos rece

  • 1,3 rosii prunisoara curatate de seminte si tocate
  • 25 g busuioc verde tocat
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 linguri frunze de patrunjel verde tocate
  • 2 linguri menta verde tocata
  • 2 lingurite coaja rasa de portocala
  • 3 catei de usturoi tocati fin
  • piper dupa gust

pentru servit:

  • 350 g linguine sau spaghete
  • 4 linguri parmezan proaspat ras

 

Mod de preparare:

Se amestecă roşiile, busuiocul, uleiul, pătrunjelul, menta, coaja rasă de portocală, usturoiul şi piperul într-un castron. Se lasă să se infuzeze la temperatura camerei cel puţin 30 de minute sau maximum 2 ore.

Se fierb pastele într-o oală mare cu apă clocotită conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scurg bine şi se pun într-un castron mare. Se adaugă pe deasupra sosul şi se presară parmezan.

Linguine cu sos rece

Linguine cu sos rece

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.