Linguine cu pesto de năsturel şi migdale

Printeaza

O reteta de Linguine cu pesto de năsturel şi migdale din: spaghete, nasturel, usturoi, parmezan, fulgi de migdale, ulei de masline, zeama de lamaie si zahar.

Ingrediente:Linguine cu pesto de năsturel şi migdale

  • 200 g de lingurine sau spaghete
  • 85 g de nasturel
  • 1 catel de usturoi, tocat grosier
  • 25 g de parmezan, jumatate ras, jumatate feliat foarte subtire
  • 50 g fulgi de migdale, prajiti
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita de zahar

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pentru pesto, se pun năsturelul şi usturoiul în bolul robotului de bucătărie. Se mixează câteva secunde, apoi se adaugă parmezanul ras, jumătate din i cantitatea de migdale, uleiul de măsline, zeama de lămâie şi zahărul. Se asezonează şi se mixează până se obţine consistenţa unui piure.

Când sunt gata pastele, se scurg, dar se păstrează o cană din apa în care au fiert. Se răstoarnă pastele înapoi în cratiţă. Se toarnă pesto şi se foloseşte puţină apă de la paste pentru a subţia sosul, dacă este nevoie. Se amestecă totul bine şi se împarte în două castroane. Pastele se servesc cu restul de parmezan şi de migdale.

Linguine cu pesto de năsturel şi migdale

Linguine cu pesto de năsturel şi migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.