Linguine cu somon afumat şi mazăre

Printeaza

O reteta de linguine cu somon afumat si mazare din: mazare, sare, zahar, paste, somon afumat, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de peste, smantana, suc de lamaie, vermut si piper.

Ingrediente:Linguine cu somon afumat şi mazăre

  • 500 g mazăre boabe în păstăi
  • sare
  • zahăr
  • 400 g paste (de ex. linguine)
  • 200 g somon afumat feliat
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 150 ml supă de peşte
  • 200 ml smântână
  • 1-2 linguri suc de lămâie
  • 1 strop de vermut
  • piper

 

Mod de preparare:

Se scot boabele din păstăile de mazăre şi se fierb cca 10 min. în apă cu sare şi o linguriţă zahăr. Se fierb pastele într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Somonul afumat se taie fâşii. Se toaca ceapa si usturoiul. Se călesc în ulei încins, într-o tigaie.

Se adaugă boabele de mazăre şi se stinge cu supă de peşte şi smântână. Se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 5 min. Se condimen¬tează sosul cu suc de lămâie, vermut, sare şi piper. Se scurg pastele şi se amestecă împreună cu somon şi sos; se servesc imediat.

Linguine cu somon afumat şi mazăre

Linguine cu somon afumat şi mazăre

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.