Linguine cu miel şi pesto

Printeaza

Linguine cu miel şi pesto din: usturoi, seminte de pin, supa de legume, ulei de masline, parmezan, oregano, patrunjel, curmale, boia dulce, chimen, piper, paste linguine, frunze de radicchio si file de miel.

Ingrediente:Linguine_cu_miel_si_pesto

  • 1 catel de usturoi
  • 60 g seminte de pin
  • 125 ml supa de legume
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1 lingura oregano
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 6 curmale
  • 1/2 lingurita chimen
  • boia dulce
  • piper
  • 500 g paste tip linguine
  • 6-8 frunze de radicchio
  • 500 g file de miel

 

Mod de preparare:

Se prepară sosul pesto: se toacă usturoiul şi seminţele de pin şi se ames­tecă împreună cu supa de legume, 3 linguri de ulei de măsline, parmezan, oregano şi pătrunjel.

Se curăţă curma­lele de sâmburi şi se toacă; se înglobea­ză în pesto. Se adaugă sare, chimen şi boia. Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Se spală, se şterg şi se taie fâşii frun­zele de radicchio. Carnea se sărează, se piperează şi se prăjeşte în restul de ulei, cca 6 min. pe toate părţile. în inte­rior trebuie să rămână încă roz (facem proba cu degetul: când o apăsăm, car­nea trebuie să cedeze imediat, apoi să revină rapid la forma iniţială). Dacă nu cedează la presiune, înseamnă că nu e pătrunsă.

Se scurg pastele şi se amestecă într-un castron cu radicchio şi pesto. Se taie carnea felii şi se aşază pe pas­te. Se ornează eventual cu verdeaţă.

Linguine cu miel şi pesto

Linguine_cu_miel_si_pesto

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.