Linguine cu dovlecei şi roşii

Printeaza

O reteta delicioasa de linguine cu: ulei de masline, costita afumata, dovlecei, usturoi, ardei iute, zahar tos, otet de vin, rosii, patrunjel.

Ingrediente:Linguine cu dovlecei şi roşii

  • 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru servit
  • 140g de costiţă afumată (fără os) sau de bacon, tăiat cubuleţe
  • 1 dovlecei de mărime medie, tăiaţi bucăţi
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • un praf de ardei iute uscat şi mărunţit
  • un stop de zahăr tos
  • 1lingură de oţet din vin roşu
  • 2 conserve a câte 400g de roşii-prună
  • 400g de linguine
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie. Se prăjeşte costiţa până când devine crocantă, se adaugă dovleceii, apoi se mai lasă 4 minute până când se rumenesc. Se adaugă usturoiul şi ardeiul iute, se lasă pe foc 1 minut, apoi se presară cu zahăr şi un strop de oţet.

Se adaugă roşiile din conservă, se dă flacăra mare, se asezonează cu sare şi piper şi se mai lasă pe foc 10 minute. In timp ce sosul este la fiert, se prepară pastele şi se scurg. Se amestecă pastele cu sosul, apoi ulei de măsline.

Linguine cu dovlecei şi roşii

Linguine cu dovlecei şi roşii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.