Linguine con gamberi, zafferano e limone

Printeaza

O reteta de paste din: paste linguini, ulei de masline extravirgin, creveti, rosii, sofran, vin alb sec, coaja de lamaie si sare roz.

Ingrediente:Linguine con gamberi, zafferano e limone

  • Paste linguini – 250 g
  • ulei de măsline extravirgin
  • usturoi
  • 8 creveţi proaspeţi
  • 4 roşii cherry
  • şofran yemenit
  • vin alb sec
  • coajă de lămâie – 5 g
  • sare roz

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie, se rumeneşte un căţel de usturoi, adăugând roşiile cherry tăiate în patru. După un minut, se adaugă creveţii şi se coc alături de usturoi şi de roşiile cherry, adăugând restul ingredientelor şi 1/2 pahar de vin alb sec.

Intre timp, se pune şofranul într-un vas cu apă caldă, care va capăta culoarea galbenă, urmând sa fie adăugat preparatului. Pastele se coc 4 minute în apa clocotită cu sare, după care se scurg de apă şi se termină coacerea în tigaia cu sosul pregătit, până când pastele prind culoarea galbenă şi gustul şofranului.

La final, se mai adaugă coaja de lămâie, uleiul extravirgin şi pătrunjel.

Linguine con gamberi, zafferano e limone

Linguine con gamberi, zafferano e limone

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.