Limonadă de arpacaş

Printeaza

Limonadă de arpacaş din: arpacas, apa rece, coaja de lamaie, apa, suc de lamaie, zahar.

Limonada este o bautura racoritoare dulce-acrisoara, care este facuta in general din suc de lamaie, apa si zahar. Este una dintre cele mai populare bauturi de vara, datorita gustului sau racoritor si a proprietatilor sale hidratante.

Limonada este o bautura bogata in vitamina C si antioxidanti, care ajuta la mentinerea sanatatii pielii si la intarirea sistemului imunitar.

Din cauza continutului de zahar, consumul excesiv de limonada poate duce la cresterea nivelului de zahar din sange si poate creste riscul de aparitie a cariilor dentare.

Pentru a reduce continutul de zahar din limonada, se poate inlocui zaharul cu indulcitori naturali, precum mierea sau siropul de artar.

 

 

Ingrediente:Limonada_de_arpacas

  • 70 g arpacas
  • 600 ml apa rece
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1,5 l apa fiarta
  • sucul de la 2 lamai
  • 4 linguri zahar

 

Mod de preparare:

Intr-o oală mare se pun pe foc 1,5 1 apă. După ce a fiert, se stinge focul. © Arpacaşul se spală bine în mai multe ape.

Se pune la fiert într-o oală medie în 600 ml apă rece. După ce dă în clocot, se reduce focul şi se lasă la fiert încă 5 minute.

Se spală o lămâie şi se curăţă de coajă tăind pe lung. Atenţie, a se evi­ta partea albă a lămâii, care este amară!

Arpacaşul fiert se scurge bine şi se transferă în oala mare cu 1,51 apă fiartă. Se adaugă şi coaja de lămâie şi se pune din nou pe foc.

După ce a dat în clocot, se lasă la fiert până ce lichidul se reduce la jumătate.

Se strecoară zeama de arpacaş, se adaugă sucul de la 2 lămâi, zahărul şi se lasă să se răcească la temperatura camerei, după care se dă la frigider.

Arpacaşul fiert poate fi folosit la supe sau pilafuri.

Limonada de arpacaş se amestecă bine înainte de servire şi poate fi combinată cu suc proaspăt de porto¬cale, limete, frunze verzi de mentă sau ghimbir ras.

Limonada_de_arpacas

Savurati!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.