Limba rasol cu hrean si patrunjel

Printeaza

Limba rasol cu hrean si patrunjel din: limba, cartofi, unt, ceapa, morcov, telina, smântână pentru frişcă, hrean, otet, pătrunjel, zahar.

 

Limba_rasol_cu_hrean_si_patrunjel

Ingrediente:

  • 1 kg limbă
  • 400 g cartofi
  • 300 g unt
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 ţelină
  • 150 ml smântână pentru frişcă
  • 30 g hrean
  • 1 lingură oţet
  • 1 legătură pătrunjel
  • zahăr

Mod de preparare:

Limba o fierbi 2,5 ore cu sare şi zarzavatul curăţat (ceapa, morcovul şi ţelina).

După ce a fiert limba, o cureţi de pieliţă şi o tai felii.

Aşezi pe un platou feliile de limbă şi garniseşti cu cartofi natur (cartofii îi fierbi în apă cu puţină sare), peste cară pui bucăţele de unt şi presari pă­trunjel tocat.

Se­parat, faci un sos de hrean. Frişca bătută o amesteci cu puţin zahăr, sare, oţet şi hreanul ras.

Serveşti sosul într-un bol, alături de platoul cu feliile de limbă.

Limba rasol cu hrean si patrunjel

Limba_rasol_cu_hrean_si_patrunjel

Pofta buna!

 

 

 

retete

Limba cu maioneza

Limba cu maioneza din: limba de porc, castraveti murati, oua, ulei, mustar uite, sare si piper.   Ingredinte: 2 buc. limba de porc 6-8 buc. castraveciori murati 2 oua 200 ml ulei 2 linguri de mustar iute pentru maioneza sare piper     Mod de preparare Limba de porc se spala foarte bine, se fierbe […]

salate

Salata de limba de vita cu legume

Salata de limba de vita cu legume din: limba de vita, sare, piper, ulei de masline, porumb, mazare, unt, ridichi si marar. Ingrediente: 500 g limbă de vită  sare  piper 1-2 linguri ulei de măsline 200 g porumb dulce 200 g mazăre fiartă 50 g unt 4-5 ridichi 1 legatura mărar proaspăt   Mod de preparare: Se spală limba şi se pune să […]

Piftie cu limba de porc si sorici 

Piftie cu limba de porc si sorici 

Piftie cu limba de porc si sorici din: picior de porc, ureche, carne de porc, limba, dafin, sorici, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 1 picior de porc 1 ureche de porc 1/2 căpăţână de porc 300 g carne macră 1 limbă de porc sare piper negru măcinat frunze de dafin 2-3 morcovi 1 ţelină întreagă 2 cepe […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.