Limbă in sos de smantană

Printeaza

Limbă in sos de smantană

Ingrediente:Limbă in sos de smantană

  • 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg)
  • zarzavat de supă
  • 1 pahar smîntînă
  • 1 lingură plină cu unt
  • 1/2 lingură făină
  • 1/2 pahar din zeama în care a fiert limba
  • 1/2 ceapă
  • mărar tocat

 

Mod de preparare:

Se fierbe limba şi se taie felii de grosimea unui deget.

Se pune untul într-o cratiţă, se lasă să se înfierbînte şi se prăjeşte în el jumătate de ceapă rasă, se adaugă făina, se stinge cu zeama în care a fiert limba, apoi se pun smîntîna şi feliile de limbă.

Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 10-15 min, se adaugă mărarul tocat, după care trebuie să mai dea un clocot, două. Se serveşte fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.