Limbă fiartă

Printeaza

Limbă fiartă

Ingrediente:Limbă fiartă

  • 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg)
  • 2 cepe
  • 1 pătrunjel
  • 1 morcov
  • 1 foaie de dafin
  • 4-5 boabe de ienibahar
  • sare
  • sos de hrean de muştar sau de bulion

 

Mod de preparare:

Se spală limba în cîteva ape, se rade cu cuţitul şi se înde­părtează gîtlejul, se aşază în cratiţă cu apă rece şi se punela fiert la foc mic.

După ce se ia spuma, se adaugă ceapa, zarzavatul, ienibaharul, foaia de dafin şi sarea. Se lasă să fiarbă încet, acoperit cu capac, la foc mic, trei ore.

Se scoate din apă, se aşază pe un fund de lemn şi se curăţă cu ajutorul cuţitului, trăgînd pielea de la vîrf spre rădăcina limbii.

Se taie felii, se aşază pe o farfurie de servit şi se toarnă pedeasupra sos de hrean, de muştar, sau de bulion.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.