Limba de vitel inabusita cu sufle de cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de limba de vitel inabusita cu sufleud e cartofi din: limba de vitel de lapte, morcov, telina, ceapa, ierburi aromatice, usturoi, vin alb, cartofi, albusuri, unt de arahide, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Limba de vitel inabusita cu sufle de cartofi

  • 1 limbă de viţel de lapte
  • 1 morcov
  • 1 tulpină de ţelină
  • 1 ceapă albă
  • 1 legătură de ierburi aromatice (rozmarin, sal vie, dafin)
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • 200 g cartofi fierţi
  • 130 g albuşuri
  • 2 linguri de unt de arahide
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper măcinat

 

 

Mod de preparare:

Puneţi limba într-o cratiţă, adăugaţi circa 3 litri de apă rece, săraţi, fierbeţi 5 minute. Scurgeţi limba şi aruncaţi apa. într-o tigaie, încingeţi puţin ulei şi căliţi legumele curăţate şi tocate împreună cu usturoiul curăţat şi tăiat pe jumătate şi cu legătura de ierburi aromatice.

Adăugaţi limba, rumeniţi-o puţin, stropiţi cu vinul alb şi lăsaţi-l să se evapore. Turnaţi apă cât să acopere limba şi fierbeţi circa 1 oră şi 30 de minute. Scoateţi din tigaie limba, curăţaţi-o de piele şi tăiaţi-o felii subţiri. Puneţi din nou pe foc să se lege bine sosul, strecuraţi compoziţia şi turnaţi-o din nou în tigaie peste limba feliată.

Pasaţi cartofii fierbinţi curăţaţi de coajă; incorporaţi albuşurile bătute spumă cu un praf de sare. Potriviţi de sare şi de piper şi umpleţi patru forme pătrate cu latura de 8-10 cm şi înalte de circa de 2 cm, tape- taţi-le cu untul de arahide puţin încălzit.

Aşezaţi grătarul din cuptor dedesubtul grillului foarte bine încins, puneţi pe el formele şi rumeniţi-le câteva minute. Apoi aşezaţi sufleul în centrul farfuriilor, aranjaţi deasupra feliile de limbă acoperite de un strat subţire de sos şi, dacă doriţi, ornaţi ulterior cu rondele de cartofi pai.

Limba de vitel inabusita cu sufle de cartofi

Limba_de_vitel_inabusita_cu_sufle_de_cartofi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.