Limba de vita cu sos

Printeaza

Limba de vita cu sos din: limba de vita, patrunjel, ceapa, praz, telina, unt, zahar, faina, dafin, cuisoare, smantana, lamaie, vin, sare, piper, boia.

Ingrediente:Limba de vita cu sos

  • 1,5 kg limbă de vită
  • 2 legături pătrunjel
  • 1 ceapă roşie
  • 100 g praz
  • 500 g tulpină de ţelină
  • 2 linguri unt
  • 1 linguriţă zahăr
  • 2 linguri faină
  • 1 foaie dafin
  • 1-2 cuişoare
  • 4 linguri smântână dulce
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 150 ml vin Madeira
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă boia

 

Mod de preparare:

Limba de vită se spală bine, frecând-o cu o perie aspră, apoi se ţine în apă rece timp de 12 minute. Pătrunjelul se taie mărunt şi se pune la fiert în 3 l de apă, împreună cu ceapa tăiată sferturi şi prazul tăiat felii.

Se acoperă oala şi se lasă supa la fiert, la foc slab, timp de 3 ore. Spre sfâr­şitul fierberii se adaugă tulpina de ţelină, tăiată bucăţi de 5 cm.

După ce limba a fiert, se scoate din supă, se spală sub jet de apă rece şi se îndepărtează pieliţa. Supa se strecoară.

Intr-o cratiţă se topeşte puţin unt, se presară cu făină şi puţin zahăr, apoi, amestecând mereu, se lasă pâ­nă devine un rântaş de culoare aurie. Treptat, se toarnă 500 ml supă de carne, se adaugă foaia de dafin, cuişoarele, apoi se fierbe la foc slab 20 de minute.

Supa se condimentează cu sare, piper şi boia. Smântână dulce se ames­tecă apoi cu vinul Madeira, care se toarnă în supă după ce s-a luat deoparte de pe foc.

Limba de vită se taie felii, se aşază pe un platou, jur-imprejur se distribuie ţelina, iar deasupra se toarnă sosul de Madeira.

Ca garnitură se serveşte mazăre sote şi piure de cartofi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.