Limba de vita cu sos Bordeaux

Printeaza

Limba de vita cu sos Bordeaux din: limba de vita, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, usturoi, sare, piper, sos.

Ingrediente:Limba de vita cu sos Bordeaux

  • 700 g limbă de vită afumată
  • 100 g morcovi
  • 100 g ţelină
  • 100 g păstârnac
  • 1 ceapă roşie
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper boabe
  • 400 ml sos Bordeaux

 

Mod de preparare:

Limba de vită se spală bine şi se pune la fiert în apă rece. Când dă în clocot, se adaugă morcovul, păstârnacul, ţelina şi ceapa crestată.

Se condimentează cu usturoi şi piper boabe şi se fierbe timp de o oră. După ce limba a fiert, se scoate din supă şi se îndepărtează cu grijă pieliţa, apoi se taie felii subţiri.

Sosul Bordeaux se încălzeşte, se adaugă feliiile de limbă şi, amestecând mereu, se lasă să fiarbă îm­preună câteva minute.

Se pune mâncarea pe un platou şi se garniseşte cu crochete de cartofi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.