Limba de porc fiartă in lapte

Printeaza

Limba de porc fiartă in lapte

Ingrediente:Limba de porc fiartă in lapte

  • 800 g limbă
  • 1,5 l lapte
  • 6 căţei de usturoi
  • 100 g unt sau margarină
  • 1 lingură bulion
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapă mică
  • 1 linguriţă busuioc uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli şi opăreşti limbile de porc, le cureţi de pieliţa ce le acoperă şi le pui la fiert în lapte, cu o linguriţă de sare.

Laşi să fiarbă la foc mic 50-60 de minute şi spumezi de câte ori este nevoie. Când sunt bine fierte, scoţi bucăţile din lapte şi le laşi să se răcească.

Le împănezi cu feliuţe de usturoi, pui cam 1-2 căţei de usturoi la fiecare bucată.

Topeşti apoi untul într-o tigaie şi căleşti bucăţile de carne pe toate părţile circa 10 minute, la foc mic.

Scoţi limbile, le scurgi de grăsime şi le aşezi pe un şerveţel. în grăsimea rămasă, căleşti 2-3 minute ceapa tocată mărunt, adaugi bulionul şi stingi cu 100 ml din laptele şi foaia de dafin, usturoiul rămas tăiat feliuţe, potriveşti de sare şi piper şi mai laşi să fiarbă 3-4 minute la foc mic.

Spre final, pui şi busuiocul sfărâmat şi iei tigaia de pe foc. Tai limba felii şi o aduci la masă cu sosul de roşii şi cu garnitură de piure de cartofi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.