Limba de mare marinata cu orez

Printeaza

 Limba de mare marinata cu orez din: limba de mare, sos marinat, orez, sare, ciuperci, unt, piper, fulgi de migdale, verdeata, sos de peste, smantana, sampanie, zahar, sos de soia, unt.

Ingrediente:Limba de mare marinata cu orez

  • 200 g limbă de mare
  • 1 lingură sos marinat
  • 40 g orez cu bobul lung
  • sare
  • 8 ciuperci champignon
  • 3 linguri unt
  • piper
  • 1 linguriţă fulgi de migdale
  • 1/2 linguriţă verdeaţă tocată
  • 75 ml sos de peşte (borcan)
  • 1 lingură smântână
  • 50 ml şampanie
  • zahăr
  • 1 linguriţă sos de soia
  • 1 linguriţă unt topit

 

 

Mod de preparare:

Spălaţi peş­tele, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie si lăsati-l în sosul marinat cca. 15 minu­te. Fierbeţi orezul în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Pregătiţi ciuper­cile şi tăiaţi-le.

Căliţi-le într-o linguriţă de unt, apoi condimentaţi-le cu sare şi piper. Prăjiţi fulgii de mig­dale într-o tigaie, fără adaos de grăsime. Amestecaţi ciu­percile şi fulgii de migdale cu verdeaţa şi încorporaţi-le în orezul pregătit, apoi păs­traţi totul cald.

Ameste­caţi sosul de peşte, smân­tână şi şampania. Fierbeţi sosul, apoi condimentaţi-l cu un vârf de cuţit de zahăr şi sos de soia. Tăiaţi restul de unt cubuleţe. Puneţi untul topit într-o tigaie şi prăjiţi peştele câte 2-3 mi­nute pe fiecare parte. Serviţi-l alături de sos şi orez şi ornaţi după cum doriţi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.