Limbă de mare cu morcovi şi portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de limba de mare cu morcovi si portocale din: file de limba de mare, morcovi, telina, vin alb, portocale, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Limbă de mare cu morcovi şi portocale

  • 600 g file de limbă-de-mare
  • 80 g morcovi
  • 40 g ţelină
  • 80 ml vin alb
  • 100 ml apă
  • 2 portocale
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală şi curăţă morcovii şi tijele de ţelină apoi taie-le ron­dele subţiri. Incălzeşte cuptorul la 180° C.

Pune fileurile de limbă-de-mare într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei, toarnă vinul, apa şi potriveşte gustul de sare şi piper. Coace-le circa 5 minute în cuptorul preîncălzit.

Intre timp, stoarce portocalele şi pune sucul într-un castronel. Spală şi toacă pătrunjelul mai mare. Scoate vasul cu fileuri din cuptor şi pune în el morcovii, ţelina şi pătrunjelul tocat.

Stropeşte cu sucul de portocală şi mai dă la cuptor încă 10 minute. Serveşte preparatul fierbinte.

Limbă de mare cu morcovi şi portocale

Limbă de mare cu morcovi şi portocale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.