Limba cu sos de castraveti murati si marar

Printeaza

Limba cu sos de castraveti murati si marar din: limbă de vită sau de porc, ceapa, morcov, rădăcină de pătrunjel, boabe de piper, sare, maioneză, castraveciori muraţi mici, piper alb măcinat, mustar, mărar verde, otet.

Limba_cu_sos_de_castraveti_murati_si_marar

Ingrediente:

  • 1 kg limbă de vită sau de porc
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 10 boabe de piper
  • sare

Pentru sos:

  • 1 pahar maioneză
  • 2-3 castraveciori muraţi mici
  • piper alb măcinat
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 ceapă
  • 2 linguriţe mărar verde tocat
  • 1 linguriţă oţet
  • sare

Mod de preparare:

Speli limba şi o pai la fiert în apă împreună cu boabele de piper şi zarza­vatul, în prealabil curăţat şi spălat. După ce a fiert bine, o cureţi de piele, o laşi să se răcească şi o tai felii subţiri sau în cuburi.

Pentru sos, tai castrave­ciorii în cubuleţe sau îi dai pe răzătoarea fină. îi laşi să se scurgă într-o strecură­toare. Cureţi ceapa şi o toci fin.

Amesteci maioneza cu ceapa, mărarul, oţetul, muştarul, castraveciorii, sare şi piper după gust.

In sosul remoulade, încorporezi cubuleţele de limbă. Aşezi salata pe un platou, lângă care pui felii de pâine pră­jită.

Limba cu sos de castraveti murati si marar

Limba_cu_sos_de_castraveti_murati_si_marar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.