Lichior cu oua

Printeaza

Lichior cu oua din: galbenus, zahar, esenta de vanilie, votca, smantana.

Ingrediente:Lichior cu oua

  • 6 galbenuşuri
  • 500 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie
  • 2 lingurite esenţă de vanilie
  • 500 ml votcă
  • 500 ml smântână dulce pentru frişcă

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu şase linguri de zahăr pudră, până devin o cremă spumoasă.

In alt vas, amesteci pe foc smântâna dulce pentru frişca cu restul de zahăr pudră, o aduci la punctul de fierbere, apoi o iei deoparte şi o adaugi treptat la galbenuşurile frecate spumă, amestecând mereu.

Adaugi esenţa de vanilie şi continui cu votca, adăugată treptat, în timp ce amesteci permanent.

Torni compoziţia în sticle, le închizi ermetic şi le laşi la loc răcoros câteva zile, să se aromatizeze.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.