Legume scazute cu gomboti de cartofi

Printeaza

Legume scazute cu gomboti de cartofi din: conopida, ciuperci, fasole, ceapa, usturoi, morcov, cartofi, spanac, faina, nucsoara, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Legume_scazute_cu_gomboti_de_cartofi

  • 250 g conopidă congelată
  • 250 g ciuperci congelate
  • 1 conservă (400g) de fasole roşie
  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • ulei

Pentru gomboţi:

  • 300 g cartofi
  • 100 g spanac congelat
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2-3 linguri faină
  • sare
  • nucşoară
  • 1-2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul mărunţite se călesc în ulei, se adaugă morcovul tăiat cubuleţe, se mai călesc împreună 2-3 minute, apoi se toarnă puţină apă peste ele şi se fierb înăbuşit sub capac.

Când morcovul este aproape fiert, se adaugă conopida şi ciupercile congelate, apoi după încă 4-5 minute de fierbere şi conserva de fasole, scursă de lichid.

Se asezonează cu sare şi piper şi se înăbuşe până când scade toată zeama. Se ţine la loc cald până la servire.

Pentru gomboţi se fierb cartofii, se scurg, se pasează şi se lasă puţin la răcit. Se trage usturoiul la tigaie în ulei, se adaugă spanacul decongelat şi se înăbuşe 1-2 minute.

Când s-a răcit se adaugă la cartofi împreună cu faina, se asezonează cu sare şi nucşoară şi se amestecă.

Cu mâna unsă cu ulei se formează gomboţi, se pun în tavă pe hârtie de copt şi se introduc în cuptorul fierbinte pentru 10-15 minute.

Legume scazute cu gomboti de cartofi

Legume_scazute_cu_gomboti_de_cartofi

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.