Legume provensale

Printeaza

Legume provensale din: dovlecel, vinete, gras galben si verde, rosii, ceapa, rozmarin, cimbru, usturoi, ulei de masline, suc de lămâie, zahăr, seminţe de fenicul, piper, sare de mare.

Legume_provensale

Ingrediente:

  • 2 dovlecel
  • 1 vânătă
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras verde
  • 2 roşii
  • 2 cepe
  • 2 fire rozmarin
  • 2 fire cimbru
  • 2 căţei de usturoi
  • cca 400 ml ulei de măsline
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă seminţe de fenicul
  • piper, sare de mare

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 200°C. Se taie felii dovleceii si vanata, Se curata ardeii grasi de cotoare si seminte si se taie pulpa fasii. Rosiile se curata si se taie cuburi.

Ceapa se taie felii. Se curata verdeata si se amesteca împreună cu legumele pregătite; se repartizează pe o tavă adâncă.

Usturoiul se pasează cu 8 linguri ulei, suc de lămâie, zahăr, seminţe de fenicul şi piper. Amestecul se reparti­zează uniform peste legume şi se sărează cu sare de mare din belşug. Legumele se coc la cuptor timp de cca 30 min. între timp se ames­tecă.

Legumele şi verdeţurile se repartizează în borcane pregătite; în fiecare dintre ele se toarnă ulei, astfel în­cât toate ingredientele să fie complet acoperite.

Se închid ermetic borca­nele şi se lasă să se răceas­că. Se lasă apoi să se marineze timp de cel puţin 2 zile înainte de a putea fi consu­mate. La întuneric şi răcoa­re, legumele provensale se pot păstra până la 4 săptă­mâni.

Legume provensale

Legume_provensale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.