Legume de primăvară

Printeaza

O reteta delicioasa de legume de primavara din: sparanghel verde, morcovi, fenicul, mazare, ulei de masline, smantana, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Legume de primăvară

  • 2 fire de sparanghel verde
  • 2 morcovi noi
  • 2 feniculi mi­ci
  • 100 g de mazăre verde
  • o lingură de ulei de măsline
  • 80 ml smântână
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă şi spală sparanghelul, morcovii şi bulbii de fenicul. Pregăteşte mazărea. Taie sparanghelul, morcovii şi feniculul în două, pe lungime.

Pune o oală cu apă sărată la fiert. Când fierbe apa, pune sparanghelul, morcovii, ma­zărea şi feniculii şi lasă-i să – fiarbă 20 de minute.

Scurge toate legumele şi ţine-le la cald. Spală şi usucă pătrunjelul şi toacă-l. Pune smântână la încălzit, adaugă pătrunjelul, sărează şi piperează, ia de pe foc.

Sotează legumele 2 minute în uleiul încins, amestecând continuu. Repartizează-le în farfurii şi stropeştele cu sosul de smântână. Serveşte imediat.

Legume de primăvară

Legume de primavara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.