Legume şi piept de pui în aluat

Printeaza

O reteta delicioasa de legume si pipet de pui in aluat din: conopida, piept de pui, dovlecei, ceapa, faina, oua, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, ulei de arahide, bere si frunze de cicoare rosie.

Ingrediente:Legume şi piept de pui în aluat

pentru legume şi pui:

  • 200 g conopidă
  • 350 g piept de pui
  • 2 dovlecei (zucchini)
  • 1 ceapă

pentru aluat:

  • 150 g făină albă
  • 2 ouă
  • 2 linguri ierburi aromatice tocate (pătrunjel, cimbru, măghiran, salvie)
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 ulei de arahide sau de floarea-soarelui
  • 200 ml bere

pentru decor:

  • frunze de cicoare roşie (radicchio)

 

Mod de preparare:

Desfă conopida bucheţele mici, spală-le bine, opăreşte-le în apă clocotită cu o linguriţă de sare 3-4 minute, apoi scurge-le. Curăţă şi taie ceapa ineluşe, clăteşte-o sub jet de apă rece şi zvânt-o cu hârtie absorbantă. Taie dovleceii bastonaşe de 2-3 cm lungime şi pieptul de pui, fâşii subţiri.

Pune într-un castron făina, gălbenuşurile şi berea; amestecă cu un tel pentru omogenizarea aluatului. Adaugă ierburile aromatice tocate, un vârf de cuţit de sare, uleiul de măsline şi, la sfârşit, albuşurile bătute spumă tare.

Incinge uleiul de floarea-soarelui într-o cratiţă cu pereţii înalţi. Scufundă bucăţile de legume şi de carne de pui în aluatul fluid, scurge-le şi pune-le în uleiul fierbinte.

Lasă-le să se prăjească până devin aurii pe toate părţile, scoate-le cu paleta şi pune-le să se scurgă pe hârtie absorbantă. Presară-le cu sare, după gust, şi serveşte-le imediat pe frunze de cicoare roşie.

Legume şi piept de pui în aluat

Legume şi piept de pui în aluat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.