Legume pentru supe sau ciorbe

Printeaza

Legume pentru supe sau ciorbe din: morcovi, patrunjel, telina, gulii, pastarnac, varza, rosii, ardei, ceapa alba, frunze de patrunjel verde, leustean, busuioc, telina, sare grunjoasa neiodata.

Ingrediente:

  • cate 300 g morcovi, patrunjel, telina, gulii, pastarnac, varza, rosii, ardei verde si ceapa alba
  • cate 1 legatura frunze de patrunjel verde, leustean, busuioc si telina
  • 2 linguri sare grunjoasa neiodata

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele şi verdeaţa. Tai rădăcinoasele în fâşii lungi şi subţiri sau în cubuleţe. Mărunţeşti frunzele. Amesteci într-un castron legumele, verdeaţa şi sarea şi le laşi timp de 12 ore în frigider.

Când legumele şi-au lăsat zeama, pui vasul pe foc şi laşi legumele să dea în câteva clocote.

Calde, le pui în borcane de 400 ml, le acoperi cu sucul pe care l-au lăsat legume­le, presând cu dosul lingu­rii, ca să elimini bulele de aer rămase. Infiletezi capa­cele, acoperi borcanele cu pături şi le laşi să se răcească până a doua zi.

Nu necesită conservant, dar este indicat să păstrezi borcanele la temperatură constantă, departe de surse luminoase.

Legume pentru supe sau ciorbe

Legume_pentru_supe_sau_ciorbe

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.