Legume in sos de lapte

Printeaza

Legume in sos de lapte

Ingrediente:Legume in sos de lapte

  • 1 kg legume (cartofi noi sau mazăre boabe, fasole păstăi, sparanghel, morcovi, gulii)
  • 1/2 lingură făină
  • 100 g unt
  • 11/4 pahar lapte
  • sare

 

Mod de preparare:

Legumele, curăţat şi spălate, se fierb în apă cu puţină sare, pînă sînt gata (cartofii, guliile, se taie cuburi).

Se scurg de apăşi se pun în următorul sos: 50 g unt se prăjeşte uşor cu o jumătate de lingură de făinăşi se stinge cu laptele fierbinte.

Se lasă să fiarbă încet timp de 10-15 min, apoi se adaugă restul de 50 g unt, se lasă să mai dea un clocot şi se serveşte imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.