Legume marinate

Printeaza

Legume marinate din: vinete, ciuperci, ulei, usturoi, vin, lamaie, cimbru, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Legume_marinate

  • 500 g vinete mici
  • 500 g ciuperci champignon
  • 125 ml ulei de măsline
  • 6 căţei de usturoi
  • 75 ml vin alb sec
  • zeama şi coaja de la 1 lămâie netratată
  • 1/2 de legătură de cimbru
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat

 

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C (cuptorul cu ventilatie la 180 °C). Vinetele se curăţă, se spală, se şterg şi se taie elii. Ciupercile se curăţă, se freacă cu o cârpă umedă si se taie în jumătate.

Ciupercile se călesc bine într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline încins. Se adaugă 2 căţei de usturoi cojiţi şi tocaţi, vinul, precum şi zeama şi coaja de lămâie si se prăjeşte totul împreună.

Cimbrul se spală, se scutură de apă şi se pune cu totul în tigaie. Compoziţia se asezonează cu sare şi piper, după care se ia de pe foc si se lasă minim 2 ore la aromatizat.

Se unge o formă termorezistentă cu 3 linguri de ulei de măslmejsi se aşează în ea feliile de vinete. Se mai cojesc apoi încă 4 căţei de usturoi, se toacă şi se presară peste vinete.

Se picură pe deasupra 5 linguri de ulei de măsline.

Vinetele se condimentează cu sare şi piper şi se coc circa 35 de minute. Când sunt gata, se amestecă cu pătrunjel şi se lasă minim o oră la aromatizat.

Legume marinate

Legume_marinate

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.