Legume la cuptor

Printeaza

Legume la cuptor

Legume la cuptor

Ingrediente:

  • 500 g varză de Bruxelles
  • 3 ardei capia
  • 400 g ciuperci
  • 200 g mazăre
  • 300 g fasole verde
  • un morcov
  • o jumătate de ţelină
  • două fire de cimbru
  • un fir de oregano
  • sos de soia
  • ulei
  • sare
  • piper
  • smântână
  • hrean
  • usturoi
  • verdeaţă

 

Preparare:

Ardeii capia se curăţă de seminţe şi vinişoare, se spală, se taie felii subţiri şi se pun într-un castron. Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie lamele.

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun lângă ardei. Varza de Bruxelles se curăţă de frunzele veştede, se spală, se taie jumătăţi şi se pune într-o tavă. Se adaugă mazărea, fasolea verde tăiată bucăţele şi legu­mele tăiate.

Intr-un bol se ames­tecă două linguri de sos de soia cu piper după gust, cimbru şi oregano tocat şi trei linguri de ulei de floa­rea-soarelui. Se toarnă peste legumele din vas, se adaugă apă cât să depăşească legumele şi se intro­duce tava în cuptor la foc potrivit.

Se coc până se înmoaie, se scot din cuptor, se presară verdeaţă proaspăt tocată şi se servesc imediat. Se servesc cu un sos din smântână şi hrean ras sau smântână şi usturoi.

Legume la cuptor

Legume la cuptor.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.