Legume la cuptor cu sos de capere

Printeaza

Legume la cuptor cu sos de capere din: rosii, ceapa, praz, rondele de masline, telina, capere, vinete, miere, ulei de masline, sare, patrunjel, migdale.

 

Ingrediente:Legume_la_cuptor_cu_sos_de_capere

  • 500 g rosii
  • 3 cepe
  • 2 fire de praz
  • 200 g rondele de masline
  • 1 telina mica
  • 50 g capere
  • 3 vinete mijlocii
  • 2 lingurite miere
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 100 g samburi de migdale decojiti si maruntiti

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le tai in rondele groase de 1 cm şi le presari cu puţină sare.

După 10 minute, le speli, le usuci între şervete şi le frigi puţin, pe grătar. Tai în rondele 3 rcşii şi prazul.

Ungi cu ulei o formă de jena şi aşezi în straturi roşiile, prazul şi vinetele.

Le stropeşti cu restul de ulei de măsline şi le introduci în cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute.

Opăreşti roşiile rămase, le decojeşti şi le mărunţeşti. Cureţi şi speli legumele rămase.

Fierbi 10 minute roşiile, ceapa fin tocată, ţelina rasă, măslinele şi caperele. La sfârşit, îndulceşti sosul cu mierea.

Torni sosul peste legume şi continui coacerea 10 minute. Serveşti legumele presărate cu migdale şi cu pătrunjel tocat.

Legume la cuptor cu sos de capere

Legume_la_cuptor_cu_sos_de_capere

Pofta buna!

 

 

Legume la cuptor cu sos de capere

 

Legume la Grătar cu Oregano

Legume la Grătar cu Oregano din: vinete, ardei, dovlecei, ulei de masline, oregano, sare, piper, suc de lamaie. Această rețetă delicioasă și sănătoasă îmbină vinete, ardei și dovlecei, toate marinate și gătite la grătar pentru un gust de neuitat. Ingrediente: 2 vinete, feliate subțire 2 ardei roșii, tăiați pe jumătate și curățați 2 dovlecei, feliați […]

Legume Asortate la Air Fryer: O Alegere Sănătoasă

Legume Asortate la Air Fryer: O Alegere Sănătoasă din: dovlecel, ardei, ceapa rosie, morcov, broccoli, ulei de masline, sare, piper, paprika afumata, usturoi pudra. Descoperiți plăcerea de a găti legume într-un mod nou și sănătos cu această rețetă. Această metodă nu doar că reduce semnificativ necesarul de ulei, dar intensifică și aromele naturale ale legumelor, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.