Legume la cuptor cu ou si jambon

Printeaza

Legume la cuptor cu ou si jambon din: usturoi, ceapă, morcovi, inimă de anghinare, fasole verde, bob (de preferinţă proaspăt), sos tomat, boia de ardei, ouă, mazăre, jambon crud, chorizo, sare.

 

Ingrediente: Legume_la_cuptor_cu_ou_si_jambon

  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 50 g morcovi
  • 50 g inimă de anghinare
  • 50 g fasole verde
  • 50 g bob (de preferinţă proaspăt)
  • 1 ceaşcă de sos tomat
  • 1/2 linguriţă de boia de ardei
  • 4 ouă
  • 50 g mazăre
  • 4 felii de jambon crud
  • 4 rondele de chorizo
  • sare

Mod de preparare:

Se toacă împreună usturoiul şi ceapa şi se pregătesc toate celalalte legume; se taie morcovii rondele fine şi fundurile de anghinare în patru. Se pung la încins uleiul într-o tigaie destul de mare.

Se pune usturoiul şi ceapa să se rumenească împreună apoi, fără să se mai aştepte, morcovii, anghinarea, fasolea verde, bobul şi sosul de tomate.

Se toarnă 4 linguri de apă (mai multe dacă este necesar) şi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 15 minute. Se asezonează cu puţină sare şi boia.

Se împarte acest preparat în două tăvi mici. Peste fiecare porţie, se sparg două ouă şi se aşază în jur două felii de jambon şi două rondele de chorizo, astfel încât să se acopere albuşul nu şi gălbenuşul.

Se presară cu un praf de sare şi se pune 5 minute la cuptorul cald (termostat 7-8), după care se serveşte.

Legume la cuptor cu ou si jambon

Legume_la_cuptor_cu_ou_si_jambon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.