Legume in ulei

Printeaza

Legume in ulei din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa, usturoi, ulei, lamaie, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Legume in ulei

  • 2 vinete
  • 3 dovlecei
  • 5 ardei
  • 3 cepe
  •  5-6 căţei de usturoi
  • 1/2 l ulei
  • 4 lămâi
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Vinetele şi dovleceii se taie rondele mari, se sărează, se lasă la scurs o oră. Se clătesc cu apă rece, se şterg cu un prosop. Se prepară un sos dirî coaja rasă de la o lămâie, zeama de la cele 4 lămâi, care se amestecă cu o lingură de sare.

Vinetele, dovleceii, ceapa şi usturoiul întregi se ung cu ulei şi se frig pe grătar 5 minute. Apoi se amestecă cu sucul de lămâie şi se lasă la marinat fimp de o oră. Se presară-cimbrul şi se aranjează în borcane.

Uleiul rămas se amestecă cu sucul rămas de la marinat şi se încălzesc. Se toarnă cald în borcane până acoperă legumele.

Se în­chid borcanele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.