Legume in ulei
PrinteazaLegume in ulei din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa, usturoi, ulei, lamaie, cimbru, sare, piper.
- 2 vinete
- 3 dovlecei
- 5 ardei
- 3 cepe
- 5-6 căţei de usturoi
- 1/2 l ulei
- 4 lămâi
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele şi dovleceii se taie rondele mari, se sărează, se lasă la scurs o oră. Se clătesc cu apă rece, se şterg cu un prosop. Se prepară un sos dirî coaja rasă de la o lămâie, zeama de la cele 4 lămâi, care se amestecă cu o lingură de sare.
Vinetele, dovleceii, ceapa şi usturoiul întregi se ung cu ulei şi se frig pe grătar 5 minute. Apoi se amestecă cu sucul de lămâie şi se lasă la marinat fimp de o oră. Se presară-cimbrul şi se aranjează în borcane.
Uleiul rămas se amestecă cu sucul rămas de la marinat şi se încălzesc. Se toarnă cald în borcane până acoperă legumele.
Se închid borcanele.
Pofta buna!