Legume în pat crocant

Printeaza

Legume în pat crocant din: dovlecei, ceapa, cartof, patrunjel, oua, lapte, unt, foi de placinta, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Legume_în_pat_crocant

  • 3 dovlecei (500 g)
  • 1 ceapa mica
  • 1 cartof
  • 2 fire de patrunjel tocat
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 8 foi de placinta
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli dovleceii şi îi usuci cu aju­torul unui prosop de bucătărie. îi razi pe răzătoarea mare. Cureţi ceapa şi o toci fin. Cureţi carto­ful şi îl dai pe răzătoarea mare. Pătrunjelul îl speli şi îl toci fin. Intr-o tigaie încingi două linguri de ulei şi căleşti ceapa timp de două minute. Adaugi dovleceii şi îi laşi 10 minute la foc mediu, amestecând regulat.

Adaugi car­tofii şi îi mai laşi pe foc 3 minute, amestecând uşor. Stingi focul, sărezi şi condimentezi cu piper, pătrunjel şi amesteci un ou în compoziţia de legume. Topeşti untul într-o crăticioară şi apoi îl iei de pe foc. Adaugi laptele, oul şi uleiul rămas. Amesteci bine cu o furculiţa. încălzeşti cuporul la 180 de grade Celsius;.

Tai fo­ile de aluat pe mărimea tăvii în care coci plăcinta. Pui primele patru foi, unse fiecare cu câteva linguri din amestecul de unt şi lapte. Adaugi apoi compoziţia de legume şi restul de foi, unse fie­care cu amestecul de unt şi lap­te. Ceea ce rămâne din această compoziţie lichidă o torni deasu­pra.

Coci timp de 30 de minute. La finalul procesului de coacere scoţi din cuptor foitajul cu legu­me, îl stropeşti cu o lingură de apă şi acoperi tava cu un prosop curat. Laşi să se odihnească 20 de minute înainte de a o servi.

Legume în pat crocant

Legume_în_pat_crocant

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.