Legume gustoase cu taitei de orez

Printeaza

Legume gustoase cu taitei de orez din: morcovi, fenicul, ceapa verde, ardei gras, tofu afumat, ghimbir, usturoi, sos de soia, miere, amestec de condimente, ananas, amidon, taitei de orez, ulei de arahide, ananas si nuci caju.

Ingrediente:Legume_gustoase_cu_taitei_de_orez

  •  2 morcovi
  • 1 bulb de fenicul
  • 3 cepe verzi
  • 1 ardei gras roșu
  • 200 g tofu afumat
  • 1 bucățică ghimbir (cca 2 cm)
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri miere
  • amestec de condimente chinezești
  • 2 linguri sos de soia
  • 100 ml suc de ananas sau de portocale
  • 2 lingurițe amidon
  • 200 g tăiței fini de orez
  • 2 linguri ulei de arahide
  • 150 g bucățele de ananas din conservă (fără zahăr)
  • 75 g nuci de Caju

 

Mod de preparare:

Se taie morcovii bețișoare, feniculul fâșii, iar ceapa verde ron­de­le. Ardeiul gras se curăță de cotoare și se taie cuburi, la fel ca tofu.

Se decojește rădăcina de ghim­bir  și se toacă, la fel ca usturoiul. Se amestecă sosul de soia cu miere, mirodenii și suc de ananas sau de portocale. Se dizolvă amidonul într-o lingură de apă și se înglobează.

Pastele se fierb în apă cu sare cca 3 min. Se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă. Se încinge uleiul în wok.

Se prăjesc înăuntru ceapa verde și morcovii și după 3 min. se adaugă ardeiul gras și feniculul. Se mai călesc cca 5 min., amestecând.

Se adaugă ananas, usturoi, tofu, ghimbir și nuci de Cajou. Se adaugă sosul picant pregătit în prealabil și se lasă să dea în clocot, ames­tecând.

Se adaugă pastele și se amestecă.

Legume gustoase cu taitei de orez

 

Legume_gustoase_cu_taitei_de_orez

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Foarte buna reteta asta, asta este o reteta asiatica

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.