Legume gratinate la cuptor

Printeaza

Legume gratinate la cuptor din: smantana, lapte, usturoi, frunza de dafin, gulioare, telina, cartofi si branza de burduf.

Ingrediente:

  • 300 ml smantana
  • 350 ml lapte integral
  • 3 catei de usturoi, taiati rondele
  • 1 frunza de dafin
  • 500 g gulioare, curatate si taiate rondele subtiri
  • 500 g telina, curatate si taiate rondele subtiri
  • 600 g cartofi, curatati si taiati rondele subtiri
  • 100 g branza de burduf, maruntita

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 5/190°C. Incalzeste putin smantana si laptele, cu usturoiul si frunza de dafin, acopera cu un capac si lasa „la infuzat“ 10 min. Intr-un vas termorezistent, asaza in straturi legumele, apoi asezoneaza cu sare si piper.

Toarna peste ele sosul de smantana si presara branza. Acopera cu folie si coace 45 min. Scoate folia si coace inca 10 min, pana se inmoaie legumele si se rumenesc.

Legume gratinate la cuptor

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • legume gratinate la cuptor

1 comentariu

  1. Bune rau astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.