Legume de iarna

Printeaza

O reteta foarte simpla de legume de iarna cu sparanghel verde, morcovi, varza de bruxelles, fasole galbena, unt, coaja de portocala, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Legume de iarna

  • două legături de sparanghel verde
  • 800 g morcovi
  • 450 g varză de Bruxelles
  • 450 g fasole gal­benă lungă
  • 50 g unt
  • coaja de la o por­tocală
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie se încinge jumătate din cantitatea de ulei şi se sotează sparanghelul (peste care se presară sare şi piper) pe ambele părţi. Se păstrează la cald până în momentul servirii.

Morcovii se fierb într-o oală cu trei litri de apă. Când s-au înmuiat, se scurge apa, iar morcovii se amestecă bine cu jumătate din cantitatea de unt şi coaja de portocală rasă. Se pune un pic de sare şi se păstrează la cald.

Varza de Bruxelles se crestează la partea superioară şi se lasă la fiert în trei litri de apă cu sare. într-o tigaie cu ulei încins se sotează varza scursă bine de apă şi se sărează. Se ţine la cald.

Fasolea galbenă se pune la fiert în trei litri de apă. Când a fiert se amestecă cu restul de unt şi se presară sare şi piper.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.