Legume cu cuscus si creveti

Printeaza

O reteta de legume cu cuscus si creveti din: morcov, tulpini de telina, praz, fructe de mare, cuscus, patrunjel, ulei de masline, usturoi, praf de chilli, sofran, rosii, vin alb sec, frunza de dafin si supa vegetala.

Ingrediente:Legume cu cuscus si creveti

  • 1 morcov mare, taiat cubulete
  • 2 tulpini de telina, taiate rondele
  • 2 fire de praz, taiate rondele
  • 400 g fructe de mare
  • coaja rasa de la 1 lamaie si sucul de la 1/2
  • 200 g cuscus
  • 1/2 legatura patrunjel, tocat (optional)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • un praf de chilli
  • cateva fire de sofran (optional)
  • 1 frunza de dafin
  • 150 ml vin alb sec
  • 400 g rosii din conserva, tocate marunt
  • 375 supa vegetala fierbinte
  • 1 lingura ulei de masline

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul de măsline într-o tigaie, adaugă mor­covul, ţelina, prazul, usturoiul, chilii, şofranul şi frunza de dafin şi căleşte timp de 4-5 min, până se înmoaie.

Adaugă vinul alb şi roşiile şi fierbe-le 5 min, până se reduce la o treime. Redu flacăra, adaugă fructele de mare fierte şi fierbe la foc mic timp de 5 min.

Intre timp, amestecă concentratul vegetal si coaja de lămâie plus sucul, lasă să dea în clocot, adaugă cuscus, amestecă, ia de pe foc şi acoperă cu un capac. Lasă 5 min.

Asezonează, adaugă ulei de măsline şi învârte cu o furculiţă; adaugă pătrunjel Serveşte cu fructe de mare.

Legume cu cuscus si creveti

Legume cu cuscus si creveti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.